Bourgondische stoofpot van Catering Juliette

Speciaal voor ons heeft catering Juliette een kerstrecept gedeeld. 

Ingrediënten

 
  • 1,5 kg riblappen of sucadelappen in blokjes 4×4 cm
  • 4 el bloem
  • 500 gram ui gesneden
  • 400 gram winterpeen in schijfjes of blokjes
  • 6 tenen knoflook gehakt
  • 150 gram serranoham in flinters gesneden
  • 100 gram zongedroogde tomaatjes(fijngehakt)
  • 2 el Honing
  • punt brie (zonder schil in blokjes)
  • 2 plakken ontbijtkoek zonder de randjes
  • bosje thijm
  • bosje rozemarijn
  • 1/2 eetlepel sambal oelek
  • 600ml rode wijn

Bereiden

 
Snij het vlees in blokjes. Strooi een dun laagje bloem om het vlees. Verhit olie in een aparte pan en bak het vlees op hoog vuur rondom bruin. Voeg in een aparte stoofpan de uien, wortelen de knoflook en fruit glazig aan. 
Voeg de rode wijn toe en het vlees. Het vlees moet net onder staan.
Bak de serranoham even in een apart pannetje en voeg bij het vlees.
Voeg de zongedroogde tomaat, honing, tijm, rozemarijn, onbijtkoek en de sambal toe
Laat het vlees op laag vuur ongeveer 3 uur pruttelen, roer af en toe door.
 
Lekker met gebakken aardappels of puree en rode kool. Eet smakelijk!

Recente artikelen:

IKC De Argonauten

Nieuw schoolplein

Al geruime tijd heeft Peggy Kraakman, directrice van IKC De Argonauten, de wens om een groener schoolplein te creëren. Tijdens de zonnige zomerdagen wordt het

De schildershand stopt

Hans van Leeuwen stopt per 1 januari 2025 met zijn schildersbedrijf. Dan heeft hij ruim twintig jaar huizen geschilderd, waarvan ruim 40 in de straten

Een ridder is vertrokken

Sinds 2016 is René van Stekelenborg de hoofdredacteur van de Garenkoker. De kleurrijke verhalenverteller kent u misschien nog uit ons juninummer van 2023, waar hij